Túrós-tejfeles pogácsa
Régi családi recept, ízletes, puha és hamar elfogy.
Túrós-tejfeles pogácsa
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 25 dkg tehéntúró
- 1 tojás
- 1 ek só
- 5 ek zsír
- 1 kiskanál őrölt bors
- A tetejére:
- 1 dl zsír
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 3 dl tejföl
- egész kömény
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd egy lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A zsírt felolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, sót, őrölt borsot, és a forrón kivett pogácsákat nyakon öntjük vele, majd egész köménnyel meghintjük a tetejüket.
A pogácsák a tejfölös szószt jól beisszák és különlegesen finom, fűszeres ízt kapnak tőle.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept