Rizskoch eperöntettel

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű, kihagyhatatlan gyümölcsös édesség, én Nagyikámtól tanultam, az övé volt a legfinomabb a világon, egyszerűen mennyei.
Minden nyáron friss, kertből szedett eper, szeder vagy málnaöntettel ettük, télen pedig szörppel vagy dzsemmel.
A gyermekkoromat idézi, mindig szívesen készítem leginkább nyáron és ilyenkor nosztalgiázom.

Rizskoch eperöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tejberizshez:
  • 4 dl rizs
  • 16 dl tej
  • 6 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • Az eperöntethez:
  • 40-50 dkg eper
  • 1 kk citromlé
  • 3-4 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A rizst megmosom és a tejben puhára főzöm állandó kevergetés mellett, majd kihűtöm.
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral és hozzákeverem a tejberizshez. A tojások fehérjéből pici sóval felvert kemény habot is beleforgatom.
Egy jénait vajjal kikenek, és belesimítom a rizses masszát.
Sütőbe teszem és fél óra alatt aranyszínűre sütöm.
Az epret megtisztítom, nagyobb kockákra feldarabolom, ízesítem citromlével, mézzel, majd botmixerrel turmixolom, de úgy, hogy eperdarabkák maradjanak benne.
Mikor a rizskoch megsült, kihűtöm, felszeletelem, és a tetejére rácsorgatom az eperdarabkás öntetet.

1
2
3

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük