Habpalacsinta-torta

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Családunk nagy kedvence, gyakran készítem, mindig elfogy pillanatok alatt.
Habpalacsinta-torta
Hozzávalók 4 személyre:
- A habpalacsintához:
- 7 tojás
- 4 ek kristálycukor
- 3 dkg margarin
- 17 dkg liszt
- 6 dl tej
- olaj a sütéshez
- A töltelékhez:
- gyümölcslekvár
- kakaópor
- őrölt fahéj
- mazsola
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálba a tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a lisztet, a tejet robotgéppel elkeverjük, majd a felvert habot is körkörös mozdulatokkal belekeverjük egy fakanállal óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd, mint a palacsintát, elkezdjük sütni - de csak az egyik oldalát kell megsütni - kb. 5 percig, majd a habpalacsintánk méreténél nagyobb tányérra vagy lapos tálra szedjük. Meghintjük fahéjas, cukros kakaóporral, majd a következő habpalacsintát rárakjuk, erre ízlés szerint gyümölcslekvár kerül, következő után mazsola, majd újra fahéjas, cukros kakaópor, és így tovább egészen addig, amíg az összes habpalacsinta ki nem sül.
Az emeletes habpalacsinta-torta tetejét megszórhatjuk kakaóporral vagy gyümölcslekvárral, sőt csokimáz is kerülhet rá. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük, és egy óra után, mint a tortát, úgy szeleteljük.


Még több recept