Töltött paprika

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamám egyszerű, isteni receptje! A friss paprika és paradicsom szezonjában nálam így készül a töltött paprika. Sokkal nyáriasabb az íze is :).

Hozzávalók 4 személyre:

  • A töltelékhez:
  • 50 dkg darált csirkehús
  • 1 tojás
  • 3 ek rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 8 db tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezsejem
  • 4 babérlevél
  • A szószhoz:
  • 3 doboz paradicsomlé (60 ml)
  • 3 ek olaj
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húshoz adjuk a rizst, a hagymát, a tojást, aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
A paprikák magházát, szárát eltávolítjuk. A keletkezett üregbe töltjük a tölteléket. Ha van maradék töltelék, abból gombócokat készítünk.
A fedeles lábas aljára elterítjük a felszeletelt paradicsomot, majd a paprikákat. Hozzáadjuk a 4 babérleveleket és felöntjük vízzel.
Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük paradicsomlével, sózzuk. Hozzáadjuk a cukrot. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel higíthatjuk, és újra felforraljuk.
Amikor a paprikák megfőttek, kiemeljük és a szószba helyezzük, jól összeforraljuk.
Legvégül az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.

1
2
Ezt is szeretjük