Töltött paprika
Nagymamám egyszerű, isteni receptje! A friss paprika és paradicsom szezonjában nálam így készül a töltött paprika. Sokkal nyáriasabb az íze is :).
Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre
- A töltelékhez:
- 50 dkg darált csirkehús
- 1 tojás
- 3 ek rizs
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 8 db tv paprika
- 2 paradicsom
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezsejem
- 4 babérlevél
- A szószhoz:
- 3 doboz paradicsomlé (60 ml)
- 3 ek olaj
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húshoz adjuk a rizst, a hagymát, a tojást, aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
A paprikák magházát, szárát eltávolítjuk. A keletkezett üregbe töltjük a tölteléket. Ha van maradék töltelék, abból gombócokat készítünk.
A fedeles lábas aljára elterítjük a felszeletelt paradicsomot, majd a paprikákat. Hozzáadjuk a 4 babérleveleket és felöntjük vízzel.
Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük paradicsomlével, sózzuk. Hozzáadjuk a cukrot. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel higíthatjuk, és újra felforraljuk.
Amikor a paprikák megfőttek, kiemeljük és a szószba helyezzük, jól összeforraljuk.
Legvégül az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept