Kakaós kalács
Nagy ritkán készítek kelt tésztát, de olyankor a kalácsok viszik a pálmát. Reggelire egy pohár tejjel a gyerekkoromat idézi ez az omlós kakaós kalács.
Kakaós kalács
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 tojássárgája
- 2 ek olaj
- 4 dl tej
- 6 ek cukor
- A töltelékhez:
- 15 dkg margarin
- 6 dkg kakaópor
- 15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt kidagasztjuk, majd meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a puha margarint a kakaóporral, cukorral jól kikeverjük.
A megkelt tésztát könnyed mozdulatokkal még egyszer átgyúrjuk, és két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, a kakaós krémmel megkenjük, és hosszabb oldaluknál fogva feltekerjük.
A rudakat kivajazott tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük tojásfehérjével, előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
