Cukkinifasírt

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy receptújságból vettem az alapötletet még tavasszal, akkor némileg módosítottam. Gomba, sonka is mehet bele, épp ami van otthon!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 közepes cukkini
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 10 dkg reszelni való sajt
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 2 kk szárított oregánó
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • 1 kk vegeta
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. Lereszeljük, jól besózzuk, és hagyjuk állni 10 percig , hogy levet eresszen.
A vöröshagymát és a friss petrezselyemzöldet felaprítjuk, az újhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzátépkedjük a zsemlét, hozzáütjük a tojást, belereszeljük a sajtot, meghintjük a zöldfűszerekkel és az ételízesítővel. (Sózni nem szükséges, mert a cukkini be van sózva.) Kinyomkodjuk a cukkini levét, kiöntjük (vagy levest főzünk belőle), és a zöldséghúst hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Kézzel összegyúrjuk az egészet, és ha nem elég masszív, még teszünk hozzá zsemlemorzsát, amíg formázható állagú nem lesz.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ha már forró, megsütjük benne a korong formájú fasírtokat.

Ezt is szeretjük