Cukkinifasírt

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy receptújságból vettem az alapötletet még tavasszal, akkor némileg módosítottam. Gomba, sonka is mehet bele, épp ami van otthon!

Cukkinifasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 közepes cukkini
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 10 dkg reszelni való sajt
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 2 kk szárított oregánó
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • 1 kk vegeta
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. Lereszeljük, jól besózzuk, és hagyjuk állni 10 percig , hogy levet eresszen.
A vöröshagymát és a friss petrezselyemzöldet felaprítjuk, az újhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzátépkedjük a zsemlét, hozzáütjük a tojást, belereszeljük a sajtot, meghintjük a zöldfűszerekkel és az ételízesítővel. (Sózni nem szükséges, mert a cukkini be van sózva.) Kinyomkodjuk a cukkini levét, kiöntjük (vagy levest főzünk belőle), és a zöldséghúst hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Kézzel összegyúrjuk az egészet, és ha nem elég masszív, még teszünk hozzá zsemlemorzsát, amíg formázható állagú nem lesz.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ha már forró, megsütjük benne a korong formájú fasírtokat.

Ezt is szeretjük