Szakállas pogácsa
Szakállas pogácsa
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
Sajtkrémhez:
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál liszt
- késhegynyi édes pirospaprika
- só - ízlés szerint
Elkészítés:
Tészta készítése:
A lisztet a margarinnal, a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok
(kb 3 - 4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.
A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.
Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni.
Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. :)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept