Szakállas pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szakállas pogácsa

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl

Sajtkrémhez:

  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • késhegynyi édes pirospaprika
  • só - ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tészta készítése:
A lisztet a margarinnal, a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok
(kb 3 - 4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.

A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.
Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni.

Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. :)

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük