Szakállas pogácsa

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szakállas pogácsa

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl

Sajtkrémhez:

  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • késhegynyi édes pirospaprika
  • só - ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tészta készítése:
A lisztet a margarinnal, a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok
(kb 3 - 4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.

A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.
Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni.

Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. :)

Ezt is szeretjük