Aszúboros őszibaracklekvár

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Isteni csemege! Levendulával is meg lehet bolondítani.

Aszúboros őszibaracklekvár

Hozzávalók 4 személyre:

  • 900 g őszibarack
  • 1 zacskó lekvártartósító, fixáló (2:1)
  • 350 g cukor
  • 1,5 dl aszúbor
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot megmossuk, ízlés szerint turmixoljuk, ha darabosan szeretjük a lekvárt, akkor csak nagyjából turmixoljuk le. Egy fazékban felforraljuk a cukorral és a zselésítővel, 5 percig főzzük. Hozzáöntve a bort még egyszer felforraljuk, majd tiszta befőttesüvegekbe töltjük.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük