Fűszeres padlizsánkrém

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fűszeres padlizsánkrém

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 db közepes padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl napraforgóolaj vagy olívaolaj
  • 2 paradicsom
  • 1 kk római kömény
  • 2 kk curry
Recept idők

Elkészítés:

A 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat (kb. 50 perc). Félbevágjuk, kikaparjuk a húsát, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olajat és a fűszereket.
A paradicsomok tetejére egy éles késsel X-et vágunk, majd forró vízbe mártjuk pár másodpercre, és még melegen lehúzzuk a héját, végül szűrőn átpasszírozzuk. A magtalan paradicsomhúst hozzákeverjük a padlizsánhoz, és leturmixoljuk, hogy teljesen sima krémet kapjunk.

Ezt is szeretjük