Fűszeres padlizsánkrém
Fűszeres padlizsánkrém
Hozzávalók 6 személyre
- 4 db közepes padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl napraforgóolaj vagy olívaolaj
- 2 paradicsom
- só
- 1 kk római kömény
- 2 kk curry
Elkészítés:
A 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat (kb. 50 perc). Félbevágjuk, kikaparjuk a húsát, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olajat és a fűszereket.
A paradicsomok tetejére egy éles késsel X-et vágunk, majd forró vízbe mártjuk pár másodpercre, és még melegen lehúzzuk a héját, végül szűrőn átpasszírozzuk. A magtalan paradicsomhúst hozzákeverjük a padlizsánhoz, és leturmixoljuk, hogy teljesen sima krémet kapjunk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept