Fűszeres padlizsánkrém

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fűszeres padlizsánkrém

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 db közepes padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl napraforgóolaj vagy olívaolaj
  • 2 paradicsom
  • 1 kk római kömény
  • 2 kk curry
Recept idők

Elkészítés:

A 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat (kb. 50 perc). Félbevágjuk, kikaparjuk a húsát, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olajat és a fűszereket.
A paradicsomok tetejére egy éles késsel X-et vágunk, majd forró vízbe mártjuk pár másodpercre, és még melegen lehúzzuk a héját, végül szűrőn átpasszírozzuk. A magtalan paradicsomhúst hozzákeverjük a padlizsánhoz, és leturmixoljuk, hogy teljesen sima krémet kapjunk.

Ezt is szeretjük