Ajváros-gombás batyu

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyors és egyszerűen elkészíthető recept, amit a kényszer szült: váratlanul betoppant vendégeknek szerettem volna valami finomat alkotni, így végre elhasználtam a mélyhűtött túrómat, és a maradék gombát is.
A hozzávalók mennyisége ízlés szerint változtatható, és külön ajánlom ínyenceknek csípős házi ajvárral elkészíteni.

Ajváros-gombás batyu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 200 ml ajvár
  • 20 dkg csiperke
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojássárgája
  • lenmag vagy szezámmag
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Kevés olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a megpucolt, felszeletel gombát, és kevergetés mellett 6-8 perc alatt összefőzzük, sózzuk, borsozzuk. Ha kész, kikeverjük az ajvárral, az apróra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajttal és a villával összetört túróval.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, lehetőleg négyzet alakúra. Kb. 10x6 cm-es négyzetekre vágjuk egy éles késsel, és a négyzetek közepébe töltjük a gombás-túrós masszát. Félbehajtjuk a tésztadarabot, és oldalait az ujjunkkal jól lenyomkodva batyut formálunk, nehogy kifolyjon sülés közben a töltelék. Tetejüket megkenjük elkevert tojássárgájával, meghintjük ízlés szerint szezámmaggal vagy lenmaggal, de variálható köménymaggal, darált mákkal is.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük a batyukat egymástól távolabb, mert sülés közben meg fognak nőni.
Kb. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen megbarnul a tészta teteje.
Kb. 10-12 darab lesz belőle.

Ezt is szeretjük