Ajváros-gombás batyu

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyors és egyszerűen elkészíthető recept, amit a kényszer szült: váratlanul betoppant vendégeknek szerettem volna valami finomat alkotni, így végre elhasználtam a mélyhűtött túrómat, és a maradék gombát is.
A hozzávalók mennyisége ízlés szerint változtatható, és külön ajánlom ínyenceknek csípős házi ajvárral elkészíteni.

Ajváros-gombás batyu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 200 ml ajvár
  • 20 dkg csiperke
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojássárgája
  • lenmag vagy szezámmag
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Kevés olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a megpucolt, felszeletel gombát, és kevergetés mellett 6-8 perc alatt összefőzzük, sózzuk, borsozzuk. Ha kész, kikeverjük az ajvárral, az apróra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajttal és a villával összetört túróval.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, lehetőleg négyzet alakúra. Kb. 10x6 cm-es négyzetekre vágjuk egy éles késsel, és a négyzetek közepébe töltjük a gombás-túrós masszát. Félbehajtjuk a tésztadarabot, és oldalait az ujjunkkal jól lenyomkodva batyut formálunk, nehogy kifolyjon sülés közben a töltelék. Tetejüket megkenjük elkevert tojássárgájával, meghintjük ízlés szerint szezámmaggal vagy lenmaggal, de variálható köménymaggal, darált mákkal is.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük a batyukat egymástól távolabb, mert sülés közben meg fognak nőni.
Kb. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen megbarnul a tészta teteje.
Kb. 10-12 darab lesz belőle.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük