Szilvás-túrós lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szilvás-túrós lepény

Hozzávalók 8 személyre:

  • A lepényhez:
  • 15 db szilva
  • fél kg túró
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg búzadara
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • A szóráshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 kk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Nyári gyümölcsös recept

A szilvákat negyedekbe vágjuk, ha apró, akkor félbe. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a túrót, a lisztet, búzadarát, a sütőport, citromhéjat, és jól kikeverjük. A végén belekeverjük a fehérjehabot is.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, a vajat megolvasztjuk. A 2 evőkanál cukrot elkeverjük a fahéjjal. A tészta felét tepsibe tesszük, elrendezzük rajta a szilva felét, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, és megszórjuk fahéjas cukorral. Erre tesszük a maradék tésztát, elszórjuk rajta a szilvák másik felét, és egyenletesen meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. 170 fokon készre sütjük.

Ezt is szeretjük