Szilvás-túrós lepény
Szilvás-túrós lepény
Hozzávalók 8 személyre
- A lepényhez:
- 15 db szilva
- fél kg túró
- 3 dkg liszt
- 3 dkg búzadara
- 6 db tojás
- 20 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- só
- A szóráshoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 kk fahéj
Elkészítés:
Nyári gyümölcsös recept
A szilvákat negyedekbe vágjuk, ha apró, akkor félbe. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a túrót, a lisztet, búzadarát, a sütőport, citromhéjat, és jól kikeverjük. A végén belekeverjük a fehérjehabot is.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, a vajat megolvasztjuk. A 2 evőkanál cukrot elkeverjük a fahéjjal. A tészta felét tepsibe tesszük, elrendezzük rajta a szilva felét, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, és megszórjuk fahéjas cukorral. Erre tesszük a maradék tésztát, elszórjuk rajta a szilvák másik felét, és egyenletesen meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. 170 fokon készre sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept