Szilvás-túrós lepény
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Szilvás-túrós lepény
Hozzávalók 8 személyre:
- A lepényhez:
- 15 db szilva
- fél kg túró
- 3 dkg liszt
- 3 dkg búzadara
- 6 db tojás
- 20 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- só
- A szóráshoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 kk fahéj
Elkészítés:
Nyári gyümölcsös recept
A szilvákat negyedekbe vágjuk, ha apró, akkor félbe. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a túrót, a lisztet, búzadarát, a sütőport, citromhéjat, és jól kikeverjük. A végén belekeverjük a fehérjehabot is.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, a vajat megolvasztjuk. A 2 evőkanál cukrot elkeverjük a fahéjjal. A tészta felét tepsibe tesszük, elrendezzük rajta a szilva felét, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, és megszórjuk fahéjas cukorral. Erre tesszük a maradék tésztát, elszórjuk rajta a szilvák másik felét, és egyenletesen meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. 170 fokon készre sütjük.
Még több recept