Túró rudi torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Túró rudi torta

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás
  • A túrós részhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 g porzselatin
  • 1 dl víz
  • reszelt citromhéj
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
A sütőporos lisztet szitáljuk a masszához, óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, hűtsük ki.
Egy keverőtálban alaposan keverjük ki a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki, és öntsük hozzá a túrós masszához. Keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük kemény habbá, és apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a krémet. Tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, legvégül vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.

Ezt is szeretjük