Túró rudi torta
Túró rudi torta
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 1/2 sütőpor
- 1 dkg kakaó
- 2 db tojás
- A túrós részhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 1,5 dl tejföl
- 10 g porzselatin
- 1 dl víz
- reszelt citromhéj
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
A sütőporos lisztet szitáljuk a masszához, óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, hűtsük ki.
Egy keverőtálban alaposan keverjük ki a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki, és öntsük hozzá a túrós masszához. Keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük kemény habbá, és apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a krémet. Tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, legvégül vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept