Tonhalnyársak
Ez is érdekelhet
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Tonhalnyársak
Hozzávalók 4 személyre:
- A nyárshoz:
- 60 dkg tonhalfilé
- 2 db lime
- 1 kis üveg olajbogyó
- só
- őrölt bors
- 1 csokor koriander
- 0,8 dl olívaolaj
- A körethez:
- 60 dkg héjában főtt burgonya
- 2 fej lila hagyma
- 1 csokor retek
- só
- cukor
- ecet
- 1 csokor koriander
- olívaolaj
Elkészítés:
Grill recept
A halfilét kockákra vágjuk, a zöld citromot 3-4 mm vastagra szeleteljük, az olajbogyót lecsepegtetjük. A hozzávalókat váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal. Hűtőbe tesszük pácolódni.
A körethez a burgonyát félujjnyi karikákra vágjuk, hozzáadjuk a karikákra szelt lila hagymát, retket, és fél liter vízből sóval, cukorral, ecettel, aprított korianderzölddel, olívaolajjal salátalevet készítünk. Ezt az öntetet a zöldséges burgonyára locsoljuk. A nyársakat forró grillen a pácolóolajával pirosra sütjük.
Még több recept