Tonhalnyársak

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tonhalnyársak

Hozzávalók 4 személyre:

  • A nyárshoz:
  • 60 dkg tonhalfilé
  • 2 db lime
  • 1 kis üveg olajbogyó
  • őrölt bors
  • 1 csokor koriander
  • 0,8 dl olívaolaj
  • A körethez:
  • 60 dkg héjában főtt burgonya
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 csokor retek
  • cukor
  • ecet
  • 1 csokor koriander
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Grill recept

A halfilét kockákra vágjuk, a zöld citromot 3-4 mm vastagra szeleteljük, az olajbogyót lecsepegtetjük. A hozzávalókat váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal. Hűtőbe tesszük pácolódni.
A körethez a burgonyát félujjnyi karikákra vágjuk, hozzáadjuk a karikákra szelt lila hagymát, retket, és fél liter vízből sóval, cukorral, ecettel, aprított korianderzölddel, olívaolajjal salátalevet készítünk. Ezt az öntetet a zöldséges burgonyára locsoljuk. A nyársakat forró grillen a pácolóolajával pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük