Tonhalnyársak
Tonhalnyársak
Hozzávalók 4 személyre
- A nyárshoz:
- 60 dkg tonhalfilé
- 2 db lime
- 1 kis üveg olajbogyó
- só
- őrölt bors
- 1 csokor koriander
- 0,8 dl olívaolaj
- A körethez:
- 60 dkg héjában főtt burgonya
- 2 fej lila hagyma
- 1 csokor retek
- só
- cukor
- ecet
- 1 csokor koriander
- olívaolaj
Elkészítés:
Grill recept
A halfilét kockákra vágjuk, a zöld citromot 3-4 mm vastagra szeleteljük, az olajbogyót lecsepegtetjük. A hozzávalókat váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal. Hűtőbe tesszük pácolódni.
A körethez a burgonyát félujjnyi karikákra vágjuk, hozzáadjuk a karikákra szelt lila hagymát, retket, és fél liter vízből sóval, cukorral, ecettel, aprított korianderzölddel, olívaolajjal salátalevet készítünk. Ezt az öntetet a zöldséges burgonyára locsoljuk. A nyársakat forró grillen a pácolóolajával pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció