Tejszínes-kukoricás sertés
Egy gyors vasárnapi ebéd volt. Saját ötlet.
Tejszínes-kukoricás sertés
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéscomb
- 1 kis doboz kukoricakonzerv
- 2 dl főzőtejszín
- 1 guriga szalámis lágy sajt
- 5 gerezd foghagyma
- 1 fej vörös hagyma
- 1 ek liszt
- só
- bors
- piros paprika
- vegeta
- olaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, hosszú csíkokra vágjuk, és feltesszük főni az apróra vágott foghagymával, borssal, sóval, vegetával. A főzőtejszínt kikeverjük a liszttel, a sajttal, az apróra vágott hagymával. Mikor a hús teljesen megpuhult, öntünk rá olajat és lepirítjuk, ráöntjük a kukoricát és az elkészített tejszínt. 2 perc alatt összefőzzük és megszórjuk piros paprikával.
Krumplipürével tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept