Toffifee sütemény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez egy magát csak etető, etető sütemény, nem lehet abbahagyni. Egy receptes könyvből van az eredetije, de én módosítottam rajta. A család nagyon sokat kéri az elkészítését. Ajánlom, senki nem fog benne csalódni.

Toffifee sütemény

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 10 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • fél üveg mogyorókrém
  • 3 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 3 csomag karamellás cukor
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek liszt
  • 3 tojássárgája
  • 2 kanál cukor
  • 1 dl víz
  • 12,5 dkg margarin
  • fél üveg mogyorókrém
  • A tetejére:
  • 15 dkg apróra vágott mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vajjal, porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük,lassan hozzákeverjük a tojássárgájás masszánkhoz, és kanalanként hozzáadjuk a fehérjét, de ne törjük össze.
Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a papírt, és cérnával 3 darabra vágjuk.
A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel. A tejhez hozzáöntjük a karamellizált cukrot és a margarint, elkezdjük langyosítani. Mikor már félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
A lisztet egy pohárban kikeverjük csomómentesre a tojássárgájával, porcukorral, egy kevés tejjel.
Ha felforrt a tejünk (nem baj, ha a karamellás cukor teljesen nem olvadt el), hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, nagyon lassú tűzön állandóan kevergetve besűrítsük. (Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt.)
A krémet félig kihűtjük és elkezdjük a lapokat megkenni vele. Rétegezzünk: krém, mogyorókrém, lap, míg el nem fogy. A tetejét is kenjük meg krémmel és szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót.

Ezt is szeretjük