Toffifee sütemény
Ez egy magát csak etető, etető sütemény, nem lehet abbahagyni. Egy receptes könyvből van az eredetije, de én módosítottam rajta. A család nagyon sokat kéri az elkészítését. Ajánlom, senki nem fog benne csalódni.
Toffifee sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 10 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- fél üveg mogyorókrém
- 3 ek porcukor
- 7 ek liszt
- A krémhez:
- 7 dl tej
- 3 csomag karamellás cukor
- 3 ek porcukor
- 4 ek liszt
- 3 tojássárgája
- 2 kanál cukor
- 1 dl víz
- 12,5 dkg margarin
- fél üveg mogyorókrém
- A tetejére:
- 15 dkg apróra vágott mogyoró
Elkészítés:
A tojások sárgáját a vajjal, porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük,lassan hozzákeverjük a tojássárgájás masszánkhoz, és kanalanként hozzáadjuk a fehérjét, de ne törjük össze.
Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a papírt, és cérnával 3 darabra vágjuk.
A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel. A tejhez hozzáöntjük a karamellizált cukrot és a margarint, elkezdjük langyosítani. Mikor már félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
A lisztet egy pohárban kikeverjük csomómentesre a tojássárgájával, porcukorral, egy kevés tejjel.
Ha felforrt a tejünk (nem baj, ha a karamellás cukor teljesen nem olvadt el), hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, nagyon lassú tűzön állandóan kevergetve besűrítsük. (Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt.)
A krémet félig kihűtjük és elkezdjük a lapokat megkenni vele. Rétegezzünk: krém, mogyorókrém, lap, míg el nem fogy. A tetejét is kenjük meg krémmel és szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept