Tejszínes kókuszkocka

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez még egy régi, nagymamámtól származó recept, sokat elkészítem, finom és egyszerű. De megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is.

Tejszínes kókuszkocka

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 7 kanál liszt
  • 5 kanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 kis dobozos tejszín
  • 1 kis csomagos kókuszreszelék
  • 3 dl tej
  • 4 ek porcukor
  • A tetejére:
  • kókuszreszelék
  • fél tábla tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztel elkeverjük a sütőport, majd a cukros tojáshoz keverjük, végül a tojásfehérjét kanalanként az egész masszához adjuk.
Kiveszünk masszából úgy, hogy sárga massza több maradjon (kb. negyed masszát veszünk el, ebbe belekeverjük a kakaót.
Mindkét masszát külön kisütjük sütőpapírral bélelt tepsiben. Ha kihűltek, a sárga piskótát ketté vágjuk.
Szokásos módon pudingot készítünk a cukorból, tejből és a tejszín ízű pudingból.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt a pudinghoz keverjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna lap, a krém, majd befedjük a második sárga lappal.
A tetejét is megkenjük krémmel, a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hűtőbe tesszük 2 órára.

Ezt is szeretjük