Papanasi, avagy túrógombóc sütve

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Család kedvence. Erdély vidéken ez a fajta túrógombóc van ám sült, de főtt verzióban is. Ha főzöm, gombóc, ha sütöm, papanas - fánk. Húúú de finom!

Papanasi, avagy túrógombóc sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 200 g cukor
  • 1 kk szódabikarbonát
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 50 g búzadara
  • 1 kk citrom reszelt héja
  • olaj
  • lekvár
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával jól áttörjük, beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. (Eléggé ragacsos massza lesz belőle.) 30 percet hűtőben pihentetjük.
Mikor a serpenyőben hevített olaj elérte a megfelelő hőt, a kis gombócokat meglapítjuk, közepébe lyukat fúrunk, s kisütjük.
Mikor megsültek, még forrón nyakon öntjük tejföllel és lekvárral (szeder, áfonya, málna).

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük