Papanasi, avagy túrógombóc sütve
Család kedvence. Erdély vidéken ez a fajta túrógombóc van ám sült, de főtt verzióban is. Ha főzöm, gombóc, ha sütöm, papanas - fánk. Húúú de finom!
Papanasi, avagy túrógombóc sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg tehéntúró
- 2 tojás
- 200 g cukor
- 1 kk szódabikarbonát
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g liszt
- 50 g búzadara
- 1 kk citrom reszelt héja
- olaj
- só
- lekvár
- tejföl
Elkészítés:
A túrót villával jól áttörjük, beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. (Eléggé ragacsos massza lesz belőle.) 30 percet hűtőben pihentetjük.
Mikor a serpenyőben hevített olaj elérte a megfelelő hőt, a kis gombócokat meglapítjuk, közepébe lyukat fúrunk, s kisütjük.
Mikor megsültek, még forrón nyakon öntjük tejföllel és lekvárral (szeder, áfonya, málna).
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept