Pácolt szárny fűszeres mártással

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pácolt szárny fűszeres mártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db pulykaszárny
  • 2 szál zöldhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 6 dkg mustár
  • 1 lime leve és héja
  • 3 cl fehérborecet
  • fél csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor bazsalikom
  • 1 csokor kapor
  • 4 dl tejföl
  • 1 kis pohár natúr joghurt
Recept idők

Elkészítés:

Grill recept

A szárnyakat vagdossuk be, tegyük egy nejlonba, a hagymát, fokhagymát vágjuk apróra, a zöldfűszereket pépesítsük össze az olajjal. Adjuk hozzá a kapribogyót, a mustárt, a hagymát, fokhagymát, a citrom levét, héját, az ecetet, majd öntsük a nejlonzacskóba, és jól keverjük össze a hússal, hogy mindenhol érje a pác. 1 éjszakára tegyük a hűtőbe.
A mártáshoz a fűszereket aprítsuk fel, keverjük össze a tejföllel és a joghurttal, sózzuk, és 1 órát pihentetjük.
A húst gyenge parázson, lehetőleg fedett grillen letakarva süssük meg, közben többször forgassuk át.

Ezt is szeretjük