Pácolt szárny fűszeres mártással
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Pácolt szárny fűszeres mártással
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db pulykaszárny
- 2 szál zöldhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- fél csokor bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál kapribogyó
- 6 dkg mustár
- 1 lime leve és héja
- 3 cl fehérborecet
- fél csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- fél csokor bazsalikom
- 1 csokor kapor
- 4 dl tejföl
- 1 kis pohár natúr joghurt
Elkészítés:
Grill recept
A szárnyakat vagdossuk be, tegyük egy nejlonba, a hagymát, fokhagymát vágjuk apróra, a zöldfűszereket pépesítsük össze az olajjal. Adjuk hozzá a kapribogyót, a mustárt, a hagymát, fokhagymát, a citrom levét, héját, az ecetet, majd öntsük a nejlonzacskóba, és jól keverjük össze a hússal, hogy mindenhol érje a pác. 1 éjszakára tegyük a hűtőbe.
A mártáshoz a fűszereket aprítsuk fel, keverjük össze a tejföllel és a joghurttal, sózzuk, és 1 órát pihentetjük.
A húst gyenge parázson, lehetőleg fedett grillen letakarva süssük meg, közben többször forgassuk át.
Még több recept