Palócleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Palócleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3-4 db krumpli
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 db vöroshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2-3 db babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 tk liszt
  • 1 kisebb pohár tejföl
  • 2 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra felvágjuk, a zöldségfélét ízlés szerinti méretűre felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy fazékba olajat öntünk, és elkezdjük párolni a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát is. Így együtt pároljuk pár percig, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot is és tovább főzzük.
Végül beletenni a kockára vágott krumplit, és puhára főzni.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel.
Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsorgatjuk a levesbe. Jól kiforraljuk és pár percig még főzzük.

Ezt is szeretjük