Palócleves
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Palócleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 3-4 db krumpli
- 30 dkg zöldbab
- 1 db vöroshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- 2-3 db babérlevél
- pirospaprika
- 1 tk liszt
- 1 kisebb pohár tejföl
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A húst kisebb kockákra felvágjuk, a zöldségfélét ízlés szerinti méretűre felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy fazékba olajat öntünk, és elkezdjük párolni a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát is. Így együtt pároljuk pár percig, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot is és tovább főzzük.
Végül beletenni a kockára vágott krumplit, és puhára főzni.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel.
Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsorgatjuk a levesbe. Jól kiforraljuk és pár percig még főzzük.

Még több recept