Motorosok pácolt csirkeszárnya

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy amerikai-magyar, Kentucky-ban lakó motoros haveromtól tanultam a receptet és azt fejlesztettem tovább. Rájöttünk a barátaimmal, hogy nem romlik meg a pácolás miatt a hús kb. 4 óra hosszat, így egy vékony ételhordóban (ami befér a motorkerékpár oldaltáskájába) lehet szállítani, és kisütéséhez csak egy lábakon álló, szétszedhető rács kell, már több mint hússzor készítettem el így, otthon még többször.

Motorosok pácolt csirkeszárnya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkeszárny
  • liszt
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • oregano
  • csípős őrölt paprika
  • majoranna
  • őrölt babérlevél
  • darált hagyma és fokhagyma
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

GRILL RECEPT

A csirkeszárnyakat előző este megmossuk alaposan, majd az étolajat a fűszerekkel jól kikeverjük, a csirkeszárnyakat bepácoljuk és elfedjük az olajjal. Másnap estefelé meg kell lisztben forgatni a jó erős parázsra fűtött grillen megsütjük gyakran megforgatva.
Télen ugyanezt a pácolt csirkeszárnyat be lehet panírozni és rántott csirkeszárnyként kisütni.

Ezt is szeretjük