Baconos-gombás rétes

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Egyszer rádöbbentem, hogy van réteslapom, de nincs hozzá édes töltelék, van gombám is, de ha rántani szeretném, nincs hozzá se rizs, se krumpli köretnek. Így az otthon talált alapanyagokból kombináltam össze ezt az igencsak jól sikerült receptet, amit azóta már nagyon sokszor elkészítettem, mind a párom, mind a barátaink nagyon szeretik.
Baconos-gombás rétes
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 kg csiperke
- 2 dl száraz fehér bor
- 10 szelet bacon
- 2 nagy szem paradicsom
- 1 csomag réteslap
- só
- bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- 3-4 ek szűz olívaolaj
Elkészítés:
A gombákat megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Olívaolajon a fehérborral megpárolom, rászórom a fűszereket és hagyom elpárologni a levét. A réteslapokat kétfelé osztom, és 5-5 szelet baconnel betakarom, majd a gombát is ketté választva megszórom vele a rétest. Mindkét rétesre szórok a karikákra szelt paradicsomból, majd összetekerem, tepsibe helyezem, a tetejét átkenem vékonyan olívaolajjal, és sütőben aranybarnára pirítom.
Vastag szeletekre vágom. Fogyasztható magában vagy körteként (halételekhez kiváló).
Még több recept