Fügés-sajtos hússzeletek

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Fügés-sajtos hússzeletek
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet karaj
- 1 csomag aszalt füge
- 3 dl fehérbor
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- margarin
Elkészítés:
Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután egy szűrőben csepegtessük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, szerint sózzuk, borsozzuk. Egy teflonserpenyőben 1-2 ek olajon süssük elő mindkét oldalát.
Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Szórjuk meg szerecsendióval, majorannával, kakukkfűvel. A fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét, fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük meg. A maradék bort öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst.
Amikor kész, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Még több recept