Fügés-sajtos hússzeletek
Fügés-sajtos hússzeletek
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet karaj
- 1 csomag aszalt füge
- 3 dl fehérbor
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- margarin
Elkészítés:
Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután egy szűrőben csepegtessük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, szerint sózzuk, borsozzuk. Egy teflonserpenyőben 1-2 ek olajon süssük elő mindkét oldalát.
Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Szórjuk meg szerecsendióval, majorannával, kakukkfűvel. A fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét, fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük meg. A maradék bort öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst.
Amikor kész, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció