Fügés-sajtos hússzeletek

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fügés-sajtos hússzeletek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet karaj
  • 1 csomag aszalt füge
  • 3 dl fehérbor
  • 10 dkg sajt
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • margarin
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután egy szűrőben csepegtessük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, szerint sózzuk, borsozzuk. Egy teflonserpenyőben 1-2 ek olajon süssük elő mindkét oldalát.
Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Szórjuk meg szerecsendióval, majorannával, kakukkfűvel. A fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét, fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük meg. A maradék bort öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst.
Amikor kész, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Ezt is szeretjük