Medvehagyma-krémleves
Orfűn voltunk a párommal barlangtúrán, és hazafelé szedtünk pár csokor medvehagymát. Úgy döntöttem, hogy mivel imádom a levest, fokhagyma és hagymalevest egyaránt, a medvehagyma meg ötvözi a kettő ízvilágát, megpróbáltam felfőzni és némi kiegészítővel pikánssá tenni. :)
Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokos tisztított medvehagyma
- 1 kanál olívaolaj
- 1 doboz főzőtejszín
- 2 szelet száraz kenyér vagy pirítós
- víz (ugyanannyi, mint főzőtejszín)
- só
- bors
- füstölt sajt
Elkészítés:
A medvehagymát a vízben a fűszerekkel felfőzöm, majd botmixerrel összepépesítem. Kiveszek belőle pár kanálnyit és a tejszínnel elkeverem, hogy az ne ugorjön össze, amikor egybeöntöm a teljes levessel.
A kenyereket kockákra vágom és az olajon aranybarnára pirítom.
Füstölt sajttal és pirított kenyérkockákkal megszórva tálalom a meleg levest.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept