Medvehagyma-krémleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orfűn voltunk a párommal barlangtúrán, és hazafelé szedtünk pár csokor medvehagymát. Úgy döntöttem, hogy mivel imádom a levest, fokhagyma és hagymalevest egyaránt, a medvehagyma meg ötvözi a kettő ízvilágát, megpróbáltam felfőzni és némi kiegészítővel pikánssá tenni. :)

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokos tisztított medvehagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2 szelet száraz kenyér vagy pirítós
  • víz (ugyanannyi, mint főzőtejszín)
  • bors
  • füstölt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát a vízben a fűszerekkel felfőzöm, majd botmixerrel összepépesítem. Kiveszek belőle pár kanálnyit és a tejszínnel elkeverem, hogy az ne ugorjön össze, amikor egybeöntöm a teljes levessel.
A kenyereket kockákra vágom és az olajon aranybarnára pirítom.
Füstölt sajttal és pirított kenyérkockákkal megszórva tálalom a meleg levest.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük