Tejszínes szélesmetélt

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szezonális recept.

Tejszínes szélesmetélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg kelbimbó
  • 50 dkg szélesmetélt
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd félretesszük. A kelbimbót sós vízben puhára főzzük, és rászedjük a szalonnára. A kelbimbó főzővízében puhára főzzük a tésztát, leszűrjük, és a szalonnás edénybe szedjük. Öntünk rá 2 dl tejszínt, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A maradék tejszínt elkeverjük a felvert tojásokkal, alaposan borsozzuk, és a forró, de a gázról már levett tésztára öntve elkeverjük. Azonnal tálaljuk.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük