Grillezett camembert alma-gabonakolbász kerítéssel
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Egyik barátnőmnél voltam szilveszterezni, ott láttam először a camembert sütött verzióját, melyet báránysült mellé szolgált fel. Mivel önmagában is laktató ételnek gondoltam, elkészítettem a saját verziómat fűszerekkel, magokkal, főételként almával és pirítóssal szervírozva, kissé tovább sütve. Azóta mindig van otthon néhány camembert, ha bármikor megkívánjuk, pillanatok alatt el tudjam készíteni. :)
Grillezett camembert alma-gabonakolbász kerítéssel
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 camembert sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 alma
- 1 csomag szeletelt gabonakolbász
- 4 pirítós (magvas, teljes kiőrlésű)
- bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- 4 kanál olívaolaj
- majoranna
- 1 csomag fenyőmag
Elkészítés:
GRILL RECEPT
A sajtokat kés hegyével kilyukasztgatom mindkét oldalán finoman, amibe minden fűszerből nyomkodok picit. A fokhagymából apró tüskéket vágok, majd beletömködöm a lyukakba. Közben serpenyőben megpirítom saját magából kiolvadt olaján a fenyőmagokat, és amikor aranybarnára pirult, őket is betömködöm a sajt lyukaiba.
Mindkét oldalán meglocsolom egy kanál olívaolajjal és alufóliába tekerem. Sütőben magas hőfokon 15-20 percig sütöm, ha már előmelegítettem, a forró sütőben félidő alatt is elkészül.
Közben megpirítom a teljes kiőrlésű kenyérszeleteket, felaprítom az almát gusztusos szeletekre, és megágyazok a tányéron. Minden almaszelet mellé beillesztek egy vékony gabonakolbász-szeletet, így fésűsen nagyon izgalmasan néznek ki. A fóliával együtt vagy anélkül is tálalhatom a sajtot a tányéron, de vigyázzunk, mert folyós, ha szétvágjuk, kiömlik a nemespenészrétegből. Pontosan ezért szeretjük, mert akár a kenyérre is fel lehet kenni, illetve az almagerezdeket meg lehet benne mártogatni.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept