Grillezett camembert alma-gabonakolbász kerítéssel
Egyik barátnőmnél voltam szilveszterezni, ott láttam először a camembert sütött verzióját, melyet báránysült mellé szolgált fel. Mivel önmagában is laktató ételnek gondoltam, elkészítettem a saját verziómat fűszerekkel, magokkal, főételként almával és pirítóssal szervírozva, kissé tovább sütve. Azóta mindig van otthon néhány camembert, ha bármikor megkívánjuk, pillanatok alatt el tudjam készíteni. :)
Grillezett camembert alma-gabonakolbász kerítéssel
Hozzávalók 2 személyre
- 2 camembert sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 alma
- 1 csomag szeletelt gabonakolbász
- 4 pirítós (magvas, teljes kiőrlésű)
- bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- 4 kanál olívaolaj
- majoranna
- 1 csomag fenyőmag
Elkészítés:
GRILL RECEPT
A sajtokat kés hegyével kilyukasztgatom mindkét oldalán finoman, amibe minden fűszerből nyomkodok picit. A fokhagymából apró tüskéket vágok, majd beletömködöm a lyukakba. Közben serpenyőben megpirítom saját magából kiolvadt olaján a fenyőmagokat, és amikor aranybarnára pirult, őket is betömködöm a sajt lyukaiba.
Mindkét oldalán meglocsolom egy kanál olívaolajjal és alufóliába tekerem. Sütőben magas hőfokon 15-20 percig sütöm, ha már előmelegítettem, a forró sütőben félidő alatt is elkészül.
Közben megpirítom a teljes kiőrlésű kenyérszeleteket, felaprítom az almát gusztusos szeletekre, és megágyazok a tányéron. Minden almaszelet mellé beillesztek egy vékony gabonakolbász-szeletet, így fésűsen nagyon izgalmasan néznek ki. A fóliával együtt vagy anélkül is tálalhatom a sajtot a tányéron, de vigyázzunk, mert folyós, ha szétvágjuk, kiömlik a nemespenészrétegből. Pontosan ezért szeretjük, mert akár a kenyérre is fel lehet kenni, illetve az almagerezdeket meg lehet benne mártogatni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept