Medvehagymapestós csirkemell újburgonyával
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Nekem a kedvenc tavaszi-nyári receptem, amit ráadásul még télen is el lehet készíteni egy kis okossággal, az a medvehagymapestós csirkemell baconbe tekert (új)burgonyával, amit nemrégiben találtam ki egy orfűi hétvégénk során. Akkor el is készítettem jó pár üveg pestót, hogy az év többi szakaszában se kelljen nélkülöznöm ezt az aromát a konyhámból. :)
Medvehagymapestós csirkemell újburgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg csirkemell
- 25 dkg szeletelt bacon
- 80 dkg újburgonya (kisméretű)
- 4 szem paradicsom
- 2-3 szem kisméretű uborka
- 2-3 szál petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál ecet
- 1 kk só
- 1 tk cukor
- 1 üveg medvehagymapesto
- Medvehagymapesto házilag:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 tasak fenyőmag
- 1 marék tisztított mandula
- 2 marék reszelt parmezán
- 3-4 ek szűz olivaolaj
Elkészítés:
GRILL RECEPT
A csirkemellfilét kisujjnyi vastag szeletekre vágom és oldalanként egy teáskanál medvehagymapestóval megkenem. Érdemes pácolni 1-2 órát, mielőtt a grillrácsra kerül.
Lassú tűzön, parázson sütjük, hogy a zsenge zöld medvehagymapüré ne égjen meg.
Tisztítsuk meg a krumplit (ha csak nagyobb burgonyánk van, felezzük el hosszában). A vékonyra szelt bacon-be tekerjük be egyenként (egy rétegben elég), majd alufóliába csomagolva a hús alatt sistergő parázsba helyezzük el. (160 fokos sütőben tepsiben, alufóliával takarva is megsüthetjük, de akkor érdemes az utolsó 5-10 percre levenni a fóliát, lejjebb venni a hőfokot kb. 100-ra, hogy a bacon aranybarnára piruljon.)
A csirkét közben fordítsuk meg, hogy mindkét fele egyenletesen átsüljön és kellemes rózsás színt nyerjen. Ha száradna a hús, locsoljuk meg kis olívával. Közben az idényzöldségekből készíthetünk salátát is.
Amennyiben lehetőségünk van rá, készítsünk házilag medvehagymapestót, mely egész évben friss tavaszi snidlingillatot biztosít konyhánknak, és pikáns fokhagymás bukét ételeinknek.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept