Kakukkfüves pulykamáj tárcsán készítve
Kakukkfüves pulykamáj tárcsán készítve
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg pulykamáj
- 1/2 kg füstölt szalonna
- 5-6 db közepes burgonya
- 1 db póréhagyma
- 2-3 szál újhagyma
- 2 fej közepes lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
- őrölt és egész kömény
- babérlevél
- morzsolt majoránna
- kakukkfű
Elkészítés:
A pulykamájat előző este megmossuk, feldaraboljuk, fél fej fokhagymát ráreszelünk, és annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje, majd lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap a krumplit megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, sóval, egész köménnyel, babérlevéllel feltesszük a tűzre. Forrástól számítva 1-2 percig főzzük, majd leöntjük a vizet. Alágyújtunk a tárcsának, és amikor kellően meleg, elkezdjük a szalonna zsírját kiengedni. Ha már elég mennyiségű zsír összejött, pirosra sütjük a krumplit. Amikor szép piros, akkor kihúzhatjuk a tárcsa szélére még egy kicsit. A forró zsírba tesszük a lecsöpögtetett májat, és elkezdjük benne forgatni. Amikor már ¾-ig kész, akkor rádobjuk az előzőleg felkarikázott póré- és újhagymát, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát és a maradék fokhagymát. Ízlés szerint befűszerezzük. A kakukkfüvet csak néhány perccel a kiszedés előtt tesszük hozzá. Jó sűrű szaftja lesz.
Sült krumplinkkal tálaljuk, és ehetünk még mellé savanyú zöldparadicsomot is. Mi fehérbort is iszunk mellé...
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept