Kakukkfüves pulykamáj tárcsán készítve

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kakukkfüves pulykamáj tárcsán készítve

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg pulykamáj
  • 1/2 kg füstölt szalonna
  • 5-6 db közepes burgonya
  • 1 db póréhagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 fej közepes lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • őrölt és egész kömény
  • babérlevél
  • morzsolt majoránna
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamájat előző este megmossuk, feldaraboljuk, fél fej fokhagymát ráreszelünk, és annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje, majd lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap a krumplit megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, sóval, egész köménnyel, babérlevéllel feltesszük a tűzre. Forrástól számítva 1-2 percig főzzük, majd leöntjük a vizet. Alágyújtunk a tárcsának, és amikor kellően meleg, elkezdjük a szalonna zsírját kiengedni. Ha már elég mennyiségű zsír összejött, pirosra sütjük a krumplit. Amikor szép piros, akkor kihúzhatjuk a tárcsa szélére még egy kicsit. A forró zsírba tesszük a lecsöpögtetett májat, és elkezdjük benne forgatni. Amikor már ¾-ig kész, akkor rádobjuk az előzőleg felkarikázott póré- és újhagymát, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát és a maradék fokhagymát. Ízlés szerint befűszerezzük. A kakukkfüvet csak néhány perccel a kiszedés előtt tesszük hozzá. Jó sűrű szaftja lesz.
Sült krumplinkkal tálaljuk, és ehetünk még mellé savanyú zöldparadicsomot is. Mi fehérbort is iszunk mellé...

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük