Diós karika
Ez a recept a családon belül lányról lányra száll. Én is a nagymamámtól és az anyukámtól tanultam, és a lányomnak szánt receptes füzetbe már beírtam. A téli hónapokban elég gyakran sütöm, mert az egész család szereti.
Diós karika
Hozzávalók 12 személyre
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg zsír
- 15 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál citromlé
- 1 tojásfehérje
- apróra vágott dió
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a zsírt és a margarint. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. Fél órát hűtőben pihentetjük, utána vékonyra kinyújtjuk, és karikákat szaggatunk. Sütőlapra tesszük a karikákat, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk az apróra vágott dióval. 160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Tipp: a karikákat készíthetjük úgy is, hogy pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk, a közepét pedig gyűszűvel szúrjuk ki.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept