Édes-csípős csirkeszárnyak

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

7 teltkarcsú modell, akin nagyon dögösen mutat a szűk farmer: ezek a kedvenc fazonjaik »

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édes-csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 12 db csirkeszárny
  • 3 ek méz
  • 1,5 dl olaj
  • 2 tk csípős paprikakrém
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bazsalikom
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 db húsleveskocka
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk a pihéktől, jól megmossuk, majd a húsleveskockával és sóval félpuhára főzzük. Ezután kiszedjük a főzőléből, alaposan lecsepegtetjük, és teljesen kihűtjük.
Egy tálba beleöntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és az ízlés szerinti mennyiségű fűszert, majd jól összekeverjük. (Aki csípősebbre szeretné, több csípős paprikakrémet tegyen hozzá.)
A szárnyakat egy tepsibe egymásmellé helyezzük, majd ráöntjük a pácot. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát (akár egész éjszakára) ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk.
A bepácolt csirkeszárnyakat grillrácsra helyezzük, majd mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor krumplipürét, vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Ezt is szeretjük