Édes-csípős csirkeszárnyak
Édes-csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók 2 személyre
- 12 db csirkeszárny
- 3 ek méz
- 1,5 dl olaj
- 2 tk csípős paprikakrém
- 2 ek balzsamecet
- 3 gerezd fokhagyma
- majoranna
- bazsalikom
- só
- 1 tk paprikakrém
- 1 db húsleveskocka
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk a pihéktől, jól megmossuk, majd a húsleveskockával és sóval félpuhára főzzük. Ezután kiszedjük a főzőléből, alaposan lecsepegtetjük, és teljesen kihűtjük.
Egy tálba beleöntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és az ízlés szerinti mennyiségű fűszert, majd jól összekeverjük. (Aki csípősebbre szeretné, több csípős paprikakrémet tegyen hozzá.)
A szárnyakat egy tepsibe egymásmellé helyezzük, majd ráöntjük a pácot. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát (akár egész éjszakára) ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk.
A bepácolt csirkeszárnyakat grillrácsra helyezzük, majd mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor krumplipürét, vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept