Édes-csípős csirkeszárnyak

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Édes-csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók 2 személyre

  • 12 db csirkeszárny
  • 3 ek méz
  • 1,5 dl olaj
  • 2 tk csípős paprikakrém
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bazsalikom
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 db húsleveskocka
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk a pihéktől, jól megmossuk, majd a húsleveskockával és sóval félpuhára főzzük. Ezután kiszedjük a főzőléből, alaposan lecsepegtetjük, és teljesen kihűtjük.
Egy tálba beleöntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és az ízlés szerinti mennyiségű fűszert, majd jól összekeverjük. (Aki csípősebbre szeretné, több csípős paprikakrémet tegyen hozzá.)
A szárnyakat egy tepsibe egymásmellé helyezzük, majd ráöntjük a pácot. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát (akár egész éjszakára) ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk.
A bepácolt csirkeszárnyakat grillrácsra helyezzük, majd mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor krumplipürét, vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük