Kólás-ragacsos sült oldalas
Kólás-ragacsos sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg oldalas
- 7 dl kóla
- 2-3 dl víz
- A ragacsos szóshoz:
- 4 ek ketchup
- 4 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchester szósz
- 1 ek chiliszósz
- 1 tk paprikakrém
Elkészítés:
Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával és annyi vízzel, hogy ellepje. A tepsit fedjük le fóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk, nehogy túlfőjön és szétessen.
Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.
Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt: hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.
Az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, öntsük rá a szószt. Forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.
Hagyjuk legalább egy órát állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.
A bepácolt oldalast grillen süssük szép pirosra. Sütés közben forgassuk, hogy egyenletesen süljön meg.
Tálaláskor ízlés szerint salátával, krumplipürével, friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept