Medvehagymás-tojásos harmonikaburgonya
Medvehagymás-tojásos harmonikaburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 14-16 közepes darab burgonya
- 8-10 darab tojás
- medvehagyma (helyette lehet snidling, vörös- vagy lilahagyma)
- sonka, szalonna, kolbász
- étolaj
- só
- sajt (ízlés szerint)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
Elkészítés:
A lehetőleg egyforma méretű krumplikat megmossuk, kefével lesikáljuk. Mindet bevagdossuk keresztben kb. 3/4 részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon, majd megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk, és a krumplikat puhára sütjük kb. 35-40 perc alatt.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Közben felverjük a tojásokat, felaprítjuk a medvehagymát, majd e kettő keverékét ráöntjük a krumplikra.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept