Csupa vitamin zöldségleves olaszosan

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csupa vitamin zöldségleves olaszosan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 2 db közepes répa
  • fél fej édes káposzta
  • fél szár póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kg fejtettbab
  • szárított bazsalikom
  • oregánó - ízlés szerint
  • húsleves alaplé 2 db leveskockából
  • 1 kisdoboz paradicsomsűrítmény
  • 20 dkg spagetti
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • só, őrölt színes bors
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Előkészület: A bacont kockákra vágom, a répát, a pórét és a káposztát vékony csíkokra /un. zsülienre vágom/, a leveskockákból elkészítem a levesalapot és feltördelem a spagettit.

A bacont kevés olajon megpirítom, mikor majdnem kész, fokhagymanyomón átnyomom bele a fokhagymát. Ezt követően rádobom a felszeletelt répát és pórét, majd mértékkel megsózom. Kicsit megpárolom az olajon, majd hozzáadom a felszeletelt káposztát és a fejtettbabot. Ezzel is párolom egy keveset, majd rámorzsolom a bazsalikomot és az oregánót, megszórom borssal. Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket, lefedem és kb. 10-15 percig párolom lassú tűzön. /Az a lényeg, hogy a bab majdnem puha legyen./ Ezt követően felöntöm a többi alaplével. Újraforrást követően beleteszem a sűrített paradicsomot és a spagettit. Addig főzöm, amíg a spagetti meg nem fő. Mielőtt levenném a tűzről, beleszórom a reszelt parmezán sajtot és kész. /Aki a sűrű leveseket szereti, esetleg be is ránthatja, mielőtt a paradicsomsűrítményt belerakja./

Ezt is szeretjük