Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Hozzávalók 8 személyre
- 60 dkg főtt, áttört burgonya
- 1 tojás
- 1/2 l tej
- 40 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 0,5 mk só
Tejfölös töltelék:
- 20 dkg sajt
- 5 dl tejföl
- csipetnyi só
- Sajtos-sonkás töltelékhez:20 dkg sajt
- 30 dkg sonka (vagy parizer)
- 2 dl tejföl (elhagyható)
- csipetnyi só.
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- kevés sonka/parizer.
- Sütéshez: olaj
Elkészítés:
Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, a pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban) jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta.
Kisütjük az összes palacsintát.
Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat.
Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük.
Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összedolgozzuk.
Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta jön, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön!
Befedjük sima palacsintával a tetejét.
Rátesszük a tejfölt, majd arra a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat).
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept