Sajtos-sonkás rakott palacsinta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 60 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 tojás
  • 1/2 l tej
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 0,5 mk só

Tejfölös töltelék:

  • 20 dkg sajt
  • 5 dl tejföl
  • csipetnyi só
  • Sajtos-sonkás töltelékhez:20 dkg sajt
  • 30 dkg sonka (vagy parizer)
  • 2 dl tejföl (elhagyható)
  • csipetnyi só.

Tetejére:

  • 1 dl tejföl
  • kevés sonka/parizer.
  • Sütéshez: olaj
Recept idők

Elkészítés:

Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, a pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban) jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta.
Kisütjük az összes palacsintát.
Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat.
Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük.
Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összedolgozzuk.
Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta jön, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön!
Befedjük sima palacsintával a tetejét.
Rátesszük a tejfölt, majd arra a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat).
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Ezt is szeretjük