Csillagtök töltve
Csillagtök töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 1 arasznyi átmérőjű patiszon
- 500 g darált pulykahús
- 4-5 kanál főtt barnarizs
- 1 tojás
- 1 teáskanál gulyáskrém
- 2 ág kakukkfű
- 1 kanál libazsír
- 1-2 kanál Cézár-saláta öntet
- bazsalikomlevél
- só
Elkészítés:
A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét.
Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét, kb. 1 cm maradjon.
A darált húst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, 1 tojással összekeverjük.
Teszünk bele még Cézár-saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajátos ízt ad neki.
A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve, tepsibe téve 200 fokon egy órát sütjük.
Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész van-e már, hogy beleszúrunk belülről az egyik fodrocskába.



