Csillagtök töltve

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csillagtök töltve

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 arasznyi átmérőjű patiszon
  • 500 g darált pulykahús
  • 4-5 kanál főtt barnarizs
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál gulyáskrém
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 kanál libazsír
  • 1-2 kanál Cézár-saláta öntet
  • bazsalikomlevél
Recept idők

Elkészítés:

A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét.
Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét, kb. 1 cm maradjon.
A darált húst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, 1 tojással összekeverjük.
Teszünk bele még Cézár-saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajátos ízt ad neki.
A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve, tepsibe téve 200 fokon egy órát sütjük.
Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész van-e már, hogy beleszúrunk belülről az egyik fodrocskába.

15849437 19c83e5b55c94d1e53ded09318e0ab79 wm
15849453 bd1c55a0ac21a41a3f7116905ac0234f wm
15849467 ed184aff08107be07539d8e8e3704f3f wm
15849477 ddc31c7de12414dbbe92fe5dfd770037 wm
Ezt is szeretjük