Fűszeres burgonyaleves
Fűszeres burgonyaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 l húsleves
- 0,5 kg krumpli
- 1 citrom
- 1 csokor kaporlevélke
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1-2 kanál tejföl
- késhegynyi kurkuma
- só
Elkészítés:
A húslevesbe beletesszük az összevágott burgonyát, egy kis csokor kaprot összekötve, egy-két citromszeletet, valamint egy fél citrom héját.
Miután megfőtt a burgonya, egyharmad részét kivesszük, pürésítjük, ezzel és egy kis doboz joghurttal sűrítjük be a levest.
Végül eltávolítjuk a kaprot és a citromszeleteket, sózzuk, és egy késhegynyi kurkumát is adunk a leveshez. Ettől gyönyörű szép sárga lesz, de lehet curryvel is színezni.
Tejföllel és kaporvirágokkal tálaltam, citromlével még pikánsabbá tettem egy kicsit.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept