Isteni rizsfelfújt
Isteni rizsfelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg rizs
- 4 tojás
- tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
- kb. 10 dkg margarin
- 1 zacskó csokipuding
- csokismeggy-aroma
- 500 g meggy
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst megmossuk, majd feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha elfőtt a víz, tejet adunk hozzá és azzal főzzük puhára. Kihűtjük, majd margarin vagy vaj kerül bele.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a rizses masszához keverjük.
Kivajazott tepsibe simítjuk, meggyel megszórjuk a tetejét, és sütjük pirulásig (kb. 30-40 perc).
A szószhoz készítünk egy csokipudingot, melyhez adunk csokismeggy-aromát. A főzés végén adunk hozzá tetszőleges mennyiségű meggyet, és együtt főzzük pár percig.
A szósz sűrűségét alakíthatjuk egy-két kanál vízzel.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept