2+2 rakott palacsinta
Édes és sós változatok
Süss ki pár palacsintát, pakold egymásra, és máris nem az unalmas, lekváros verziót kell az asztalra raknod vasárnap ebédre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palacsintát akár főételként, akár desszertként is tálalhatod, attól függően, hogy sós vagy édes töltelékkel töltöd meg. Sőt, ha még rétegekbe is pakolod, akkor kifejezetten laktató ételt készíthetsz belőle.

Ne habozz hát, keverj be egy adag palacsintatésztát, süsd ki, és próbáld ki remek töltelékeinket!

Alaprecept

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1,5 bögre tej
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj

Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

Málnás rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint csokoládéöntet

A málnát mosd meg és vágd ketté, majd keverd össze a kristálycukor felével. A mascarponét, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot szintén dolgozd össze. A csokiöntetet a tejjel keverd össze. Végy egy palacsintát, és kend meg a mascarponés masszával, majd szórj rá a málnából. Addig ismételd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején lévő palacsintára öntsd rá a csokiöntetet, és cikkekre vágva már tálalhatod is.

Almás-diós palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 25 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • olaj

Az almát hámozd meg, reszeld le, és hintsd meg fahéjjal. Hagyd állni, hogy az ízek jól összeérjenek. A diót daráld le, és a porcukorral keverd össze. Töltsd meg a palacsintákat, és tekerd őket fel a szokott módon. Egy jénai tálat vajazz ki, és a megtöltött palacsintákat fektesd bele egymás mellé. A kinyomkodott almával fedd be, és ismét tegyél rá egy sor palacsintát, de most ellentétes irányból. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A felvert tojásokat keverd ki a tejföllel, és öntsd a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben negyed óra alatt süsd készre.

Húsos rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 40 dkg trappista sajt
  • 1 üveg paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • olaj
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Amikor megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd, hogy kihűljön. Ekkor reszeld bele a sajt nagy részét, add hozzá a paradicsompürét és a felvert tojást. Egy tűzálló tál aljába tegyél egy palacsintát, és oszlass el rajta egy kis húsos tölteléket. A rétegezést egészen addig folytasd, míg el nem fogynak a hozzávalók. Végül a felső, húsos réteg tetejére reszeld rá a maradék sajtot, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a teteje megpirul.

Túrós rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 tojás
  • fél csokor kapor
  • olaj

A kétfajta túrót villával óvatosan törd össze. A tojást a felaprított kaporral, a tejföllel és ízlés szerint sóval keverd össze. Töltsd meg a palacsintákat, az első réteget hosszában, a másodikat széltében tedd egymásra. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. Végül a tetejére öntsd rá a maradék tejfölt, és egyenletesen oszlasd el. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük