Raffaello torta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Édesanyám valami süteményt akart sütni, benézett a hűtőbe, majd meglátta a vajkrémet, habtejszínt majd ezek után benézett a spájzba, ahol talált pudingport ezekről az alapanyagokról beugrott neki a Raffaello. Általában bögrés tésztát csinál, így ezt nem bonyolította a piskótatésztával, így olcsóbb a kivitelezés.

Raffaello torta

Hozzávalók 12 személyre

  • 2 tojás
  • 2 sütőpor
  • 3 ek. kakaó
  • 1 bögre cukor + 4 ek. cukor
  • 2 bögre rétesliszt
  • 2 bögre tej
  • 1 dl olaj
  • 2 db habtejszín
  • 2 db natúr vajkrém
  • 3 db vaníliás puding
  • 9 dl tej
  • kókuszreszelék ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A 2 tojást a 2 sütőporral a kakaóval és az 1 bögre cukorral habosra keverjük, majd ehhez adagonként hozzáadjuk a 2 bögre réteslisztet, a 2 bögre tejet, és az 1dl olajat. Sütőpapírral kibélelt tortaformában, 170 °C 35 percig sütjük. Ha megsült, kettévágjuk. Ez alatt a 3 vaníliás pudingot a 9 dl tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután 2 habtejszínt 4 ek. cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a 2 db natúr vajkrémet, és ezzel is kikeverjük. Majd a keverékbe jó alaposan belekeverjük a kihűlt vaníliás pudingot. Összerakáskor megkenjük az egyik lapot a fél adag krémmel, megszórjuk tetszés szerint kókuszreszelékkel, majd rá a másik lapot a maradt krémmel, befedjük a tetejét és az oldalát, és ezt is megszórjuk kókuszreszelékkel. Ajánlatos 1 napot hűtőben tartani. Ízlés szerint a teteje díszíthető pl. ahogy én tettem fondanttal, illetve ételfestékkel.

15848425 9c09ff8225e880429e3974b04091470b wm
15848435 fe97bc1fa5014f099807779da9fd8cd4 wm
Ezt is szeretjük