Raffaello torta
Édesanyám valami süteményt akart sütni, benézett a hűtőbe, majd meglátta a vajkrémet, habtejszínt majd ezek után benézett a spájzba, ahol talált pudingport ezekről az alapanyagokról beugrott neki a Raffaello. Általában bögrés tésztát csinál, így ezt nem bonyolította a piskótatésztával, így olcsóbb a kivitelezés.
Raffaello torta
Hozzávalók 12 személyre
- 2 tojás
- 2 sütőpor
- 3 ek. kakaó
- 1 bögre cukor + 4 ek. cukor
- 2 bögre rétesliszt
- 2 bögre tej
- 1 dl olaj
- 2 db habtejszín
- 2 db natúr vajkrém
- 3 db vaníliás puding
- 9 dl tej
- kókuszreszelék ízlés szerint
Elkészítés:
A 2 tojást a 2 sütőporral a kakaóval és az 1 bögre cukorral habosra keverjük, majd ehhez adagonként hozzáadjuk a 2 bögre réteslisztet, a 2 bögre tejet, és az 1dl olajat. Sütőpapírral kibélelt tortaformában, 170 °C 35 percig sütjük. Ha megsült, kettévágjuk. Ez alatt a 3 vaníliás pudingot a 9 dl tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután 2 habtejszínt 4 ek. cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a 2 db natúr vajkrémet, és ezzel is kikeverjük. Majd a keverékbe jó alaposan belekeverjük a kihűlt vaníliás pudingot. Összerakáskor megkenjük az egyik lapot a fél adag krémmel, megszórjuk tetszés szerint kókuszreszelékkel, majd rá a másik lapot a maradt krémmel, befedjük a tetejét és az oldalát, és ezt is megszórjuk kókuszreszelékkel. Ajánlatos 1 napot hűtőben tartani. Ízlés szerint a teteje díszíthető pl. ahogy én tettem fondanttal, illetve ételfestékkel.

