Kis Quiche - apró, de fenséges

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A receptet több másik quiche receptből dolgoztam ki Indiában, ottani tanulmányaim alatt. Nem volt nagy quiche formám, igy a szilikon muffinformáimat használtam, és kiderült így még gusztusosabb és könnyebben tálalható, mint az eredeti nagy formában készült quiche. A hozzávalókat is az Indiában is beszerezhető alapanyagokból válogattam. A receptet kétszer dolgoztam át, mire ez a csodálatos, fenséges ízű, és mindenki ízlését megnyerő változat előállt!
Mindenkinek nagy szeretettel ajánlom! Kell vele bíbelődni egy ideig, de megéri! Bármely országból érkező vendégeket fogadok is, ez mindig megnyeri mindenki tetszését!

Kis Quiche - apró, de fenséges

Hozzávalók 4 személyre

Tésztájához

  • 8 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • fél kávéskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 5 evőkanál tej
  • kevéske víz
  • Töltelékhez
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 fokhagymagerezd
  • másfél bögrényi főtt csirkehúsdarabkák
  • bors
  • oregánó ízlés szerint
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 bögrényi apróra vágott csiperke gomba
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 3/4 bögrényi főzőtejszin
  • 2 tojás
  • 10 dkg parmezán sajt

Amit még tehetsz a töltelékbe

  • zöldborsó
  • bébi kukorica
  • sárgarépa
  • brokkoli
  • és tejszín helyett esetleg tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
1) Keverd ki a hideg, apróra vágott vajat a tojássárgájával.
2) Keverd a sütőport és a sót a lisztbe egy másik tálban.
3) Készits egy mélyedést a liszthegy közepébe, öntsd bele a vaj-tojás keveréket, és gyúrd formázható tésztává (a tej, és ha szükséges, egy kis viz hozzáadásával).
4) Pihentesd fél órát, majd vékonyan bélelj ki kisebb szilikon muffin sütőformákat vele (nekem kb. 10-12 jön ki ennyiből).

Töltelék:
1) Teflon edényben forrósítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vajat is.
2) Pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és az összetört fokhagymát.
3) Leszűrve (szárazon) tedd bele az előfőzött csirkehús darabkákat, és pirítsd meg azokat is egy kicsit.
4) Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval.
5) Add hozzá az apróra vágott gombát is és főzd max 10 percig, míg meg nem puhul a gomba (és esetleg egyéb zöldség, amit még tettél hozzá) és el nem fő a vize.
6) Tűzről levéve keverd bele a mustárt, tejszínt, és a tojásokat.
7) Sűrűjét kanalazd egyenként a kibélelt muffinformákba úgy, hogy teli legyenek.
8) Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal.
9) Közepes lángon (kb 120-130 C-on) süsd, míg ropogós nem lesz a sajt a tetején.
Rendkívül finom és gusztusos vendégváró falatkák!

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük