Herőce vagy forgácsfánk
Herőce vagy forgácsfánk
Hozzávalók 6 személyre
- 350 g liszt+nyújtáshoz
- 1 evőkanál cukor
- 5 db tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál rum
- olaj a sütéshez
- porcukor
- lekvár
- só
Elkészítés:
A lisztet dolgozzuk össze a cukorral, a tojássárgájával,a tejföllel, a sóval, a rummal. Belisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és derelyevágóval szeljük rombusz alakúra. A közepükbe vágjunk csíkot, amelyen áthurkoljuk a két, egymással szembe lévő csücsköt. Bő, forró olajban süssük ki a fánkokat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálalhatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept