Húsos zöldbableves
Húsos zöldbableves
Hozzávalók 6 személyre
- 1/2 kg sertésoldalas
- 1 üveg zöldbabkonzerv
- 2-3 krumpli
- 10 dkg kolbász
- 2 db marhahúsleves kocka
- 1 kiskanál paprika
- babérlevél
- 2-3 evőkanál savanyú káposzta
- 3-4 db borókabogyó
- 1 evőkanál liszt
- tejföl
- só
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, részekre vágjuk, majd feltesszük főni hideg vízbe. Miután felforrt, hozzáadjuk a babért, a bogyókat, sót, és puhára főzzük. Ezalatt a krumplit megpucoljuk, kockázzuk, a kolbászt szintúgy.
Ha már puhának érezzük a húst, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászokat, valamint a káposztát. A savanyú káposzta adja meg a pikáns savanykás ízét a levesnek. Ha már megfőtt a krumpli, és elég puhának érezzük a káposztát is, beletesszük a zöldbabot. Egy pár percig főzzük, majd behabarjuk a paprikás tejföllel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept