Rizsgolyók édes-savanyú mártásban
Rizsgolyók édes-savanyú mártásban
Hozzávalók 4 személyre
- 3-4 db sárgarépa
- 1-2 krumpli
- 4-5 kanál natúr joghurt
- 1 kanál mustár
- 5-6 szem édesítő
- késhegynyi gyömbérpor
- chilipor tetszőlegesen
- szárított petrezselyem levél
- 15 dkg rizs
- 1 kanál margarin
- só
Elkészítés:
Először a rizst megmostam, feltettem főni jó kétszeres mennyiségű sós vízben. Addig amíg "fövögetett", megpucoltam, és felkockáztam a répát és a krumplit. Ezek is a tűzhelyre kerültek, majd mikor puhára főttek, botmixerrel pürésítettem őket. Ekkor került bele a joghurt, az édesítő, pici só, mustár, gyömbér,chili .
A megfőtt rizst elkevertem a margarinnal, sóval, petrezselyemlevéllel, és golyókat formáztam belőle.
Tálalásnál a golyókat a mártásba helyeztem, és megszórtam még petrezselyem levéllel és egy kicsi chiliporral.
Fincsi pikáns íze volt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept