Kakaós-meggylekváros kelt
Kakaós-meggylekváros kelt
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárgája + 1 kenésre
- fél élesztő
- 5-6 dkg cukor
- 10 dkg margarin olvasztva a tésztába 5 dkg kenésre
- meggylekvár
- kakaó
- porcukor
- 1-2 kanál darált mák
Elkészítés:
A kalács hozzávalóit bedagasztottam, majd letakarva meleg helyre /az udvaron jó idő volt/ tettem.
Miután szépen megkelt, négy részre vágtam, majd kinyújtottam, és egy tányér segítségével körbevágtam egyenként mind a négyet. Egy kerek tortaformába tettem az első lapot, majd megkentem olvasztott margarinnal, frissen főzött meggylekvárral, és megszórtam porcukros kakaóporral minden lapot. Az utolsónál bevágtam egy pár helyen, és a maradék lekvárt még bekanalaztam a mélyedésekbe. Lekentem tojássárgájával, megszórtam egy-két kanál darált mákkal,és 40 percig sütöttem középmeleg sütőben.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept