Kakaós-meggylekváros kelt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kakaós-meggylekváros kelt

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája + 1 kenésre
  • fél élesztő
  • 5-6 dkg cukor
  • 10 dkg margarin olvasztva a tésztába 5 dkg kenésre
  • meggylekvár
  • kakaó
  • porcukor
  • 1-2 kanál darált mák
Recept idők

Elkészítés:

A kalács hozzávalóit bedagasztottam, majd letakarva meleg helyre /az udvaron jó idő volt/ tettem.
Miután szépen megkelt, négy részre vágtam, majd kinyújtottam, és egy tányér segítségével körbevágtam egyenként mind a négyet. Egy kerek tortaformába tettem az első lapot, majd megkentem olvasztott margarinnal, frissen főzött meggylekvárral, és megszórtam porcukros kakaóporral minden lapot. Az utolsónál bevágtam egy pár helyen, és a maradék lekvárt még bekanalaztam a mélyedésekbe. Lekentem tojássárgájával, megszórtam egy-két kanál darált mákkal,és 40 percig sütöttem középmeleg sütőben.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük