Nyakleves óriás húsgombócokkal

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg kacsanyak
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyemlevél
  • 1 karalábé
  • zellerszár
  • 2 kisebb hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 Tv paprika
  • kb. 10 db szemesbors
  • pici szerecsendió-virág, vagy reszelve a dió
  • ételízesítő ízlés szerint

Gombóchoz

  • kb. 20 dkg kacsahús a levesből
  • 3 db tojás
  • 3 db szeletelt kenyér
  • 2-3 zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsanyakakat kisebb darabokra vágjuk, majd megtisztítjuk a hártyáiktól. Hideg vízbe tesszük, és lassan gyöngyöző \"üzemmódban\" 2 órán át főzzük.
Leszedjük a barna habot róla, kiszedjük a nyakdarabokat, és bezöldségeljük.
Amíg a zöldségekkel kb. még egy órát fő, addig leszedjük a nyakcsontokról a húst.
Lusta voltam elővenni a húsdarálót, így csak késsel átvagdostam egy párszor a húscsíkokat. Hozzáadtam az áztatott kenyeret, tojásokat, fűszereket, petrezselymet, olajat, majd a zsemlemorzsa, és egy pár kanál leves segítségével alakítottam ki a gombócok végleges állagát. A levesben főztem ki a zöldségek között egy pár perc alatt.
A levest a húsgombócokkal és a főtt zöldségekkel tálaltam.

Blog.hu ajánló