Chorizoval töltött pulykamellsteak
Egy spanyol eredetű étel, amely mind ebédnek, mind egy jó vacsorához kiváló fogás.
Jó étvágyat ! ;)
Chorizoval töltött pulykamellsteak
Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg pulykamellfilé vagy 4 szelet pulykamellsteak
- 8 dkg spanyol kolbász (Choriozo)
- olaj
- só
- fehérbors
- őrölt koriander
- 4 db édesburgonya
- cayenne bors, vagy kevés chilipaprika
- 3-4 db őszibarack, vagy nektarin
- 2-3 cl tequila
- 1/2 db lime
Elkészítés:
Az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk(nem kötelező) és puhára főzzük. A pulykamellet, ha kell megpucoljuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Ha előre felvágott húst kapunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
A szeleteket sóval, fehérborssal, és korianderrel megfűszerezzük, majd óvatosan felnyítjuk, hogy meg tudjuk tölteni.
A barackokat kisebb szeletekre, gerezdekre vágjuk, egy edényben felrakjuk a lime levével és némi vízzel párolódni. Cayenne borssal ízlés szerint ízesítjük.
Ha egész kolbászunk van,akkor vékony szeletekre vágjuk, ha előre felvágott, akkor az még jobb.
A pulykamellsteakeket megtöltjük a kolbásszal (1 steakhez maximum 2-3 darabka kolbász)
Egy serpenyőt felhevítünk némi olajjal, és a hússzeleteket oldalanként kb. 4 percig készre sütjük.
Eközben a barackhoz hozzáöntjük a tequliát, majd 2 percig tovább pároljuk, és levesszük a tűzről.
A pulykamellsteakeket az édesburgonyával és a párolt barackkal tálaljuk.
Díszítéshez (vörös)áfonyalekvárt használhatunk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept