Chorizoval töltött pulykamellsteak

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy spanyol eredetű étel, amely mind ebédnek, mind egy jó vacsorához kiváló fogás.
Jó étvágyat ! ;)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg pulykamellfilé vagy 4 szelet pulykamellsteak
  • 8 dkg spanyol kolbász (Choriozo)
  • olaj
  • fehérbors
  • őrölt koriander
  • 4 db édesburgonya
  • cayenne bors, vagy kevés chilipaprika
  • 3-4 db őszibarack, vagy nektarin
  • 2-3 cl tequila
  • 1/2 db lime
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk(nem kötelező) és puhára főzzük. A pulykamellet, ha kell megpucoljuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Ha előre felvágott húst kapunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
A szeleteket sóval, fehérborssal, és korianderrel megfűszerezzük, majd óvatosan felnyítjuk, hogy meg tudjuk tölteni.
A barackokat kisebb szeletekre, gerezdekre vágjuk, egy edényben felrakjuk a lime levével és némi vízzel párolódni. Cayenne borssal ízlés szerint ízesítjük.
Ha egész kolbászunk van,akkor vékony szeletekre vágjuk, ha előre felvágott, akkor az még jobb.
A pulykamellsteakeket megtöltjük a kolbásszal (1 steakhez maximum 2-3 darabka kolbász)
Egy serpenyőt felhevítünk némi olajjal, és a hússzeleteket oldalanként kb. 4 percig készre sütjük.
Eközben a barackhoz hozzáöntjük a tequliát, majd 2 percig tovább pároljuk, és levesszük a tűzről.
A pulykamellsteakeket az édesburgonyával és a párolt barackkal tálaljuk.
Díszítéshez (vörös)áfonyalekvárt használhatunk.

Blog.hu ajánló