Gazdag háromszögek
Gazdag háromszögek
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 40 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 0.5 ek cukor
- 2.5 dl tej
- 0.5 csapott ek só
- 1 dl olaj
Töltelék
- ízlés szerint sonka
- lilahagyma
- kukorica
- bacon
- 10-15 dkg reszelt sajt
- fokhagyma
- 2 tojás
- tejföl
Tetejére
- 1 db tojás
- szezámmag
Elkészítés:
Langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a sóval, az olajjal és a felfuttatott élesztővel összekeverjük, majd meleg helyen letakarva pihentetjük.
Pihentetés után 3 részre vesszük a tésztát és vékonyra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Középen megkenjük tejföllel a kinyújtott tésztát, majd az összekevert tölteléket a tészta közepére halmozzuk.
A tésztát ezt követően feltekerjük és nagyobb háromszögekre szeleteljük.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd olajjal kikenjük és a háromszögeket egymástól távolabb elhelyezzük.
Megkenjük a tetejét tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon kb. 15 percig sütjük aranybarnára.
