Őszibarack

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Őszibarack

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 75 dkg liszt
  • 2 cs. sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor

Töltelék

  • 0,5 l tej
  • 15 dkg dió
  • 2 dkg kakaó
  • 30 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 citrom leve és héja

Festés

  • 2 színű aroma

Elkészítés:

A porcukrot, a margarint, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet habosra keverjük. A lisztet sütőporral összekeverjük és a masszához adjuk. 2 óráig pihentetjük.
Diónyi gombócokat formázunk és 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük, majd a közepét kifaragjuk.
A töltelékhez 0,5 l tejet felforralunk, hozzáadjuk a diót és a tészta belsejét is. Kakaóval, cukorral, rummal, citrommal ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, majd hűtjük.
A gombócokat megtöltjük a masszával és 1-1 darabot összeragasztunk.
Aromákkal (piros-zöld) színezzük, festjük, majd cukorban megforgatjuk.
A siker garantált!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük