Őszibarack
Őszibarack
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 75 dkg liszt
- 2 cs. sütőpor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
Töltelék
- 0,5 l tej
- 15 dkg dió
- 2 dkg kakaó
- 30 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 citrom leve és héja
Festés
- 2 színű aroma
Elkészítés:
A porcukrot, a margarint, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet habosra keverjük. A lisztet sütőporral összekeverjük és a masszához adjuk. 2 óráig pihentetjük.
Diónyi gombócokat formázunk és 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük, majd a közepét kifaragjuk.
A töltelékhez 0,5 l tejet felforralunk, hozzáadjuk a diót és a tészta belsejét is. Kakaóval, cukorral, rummal, citrommal ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, majd hűtjük.
A gombócokat megtöltjük a masszával és 1-1 darabot összeragasztunk.
Aromákkal (piros-zöld) színezzük, festjük, majd cukorban megforgatjuk.
A siker garantált!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept