Kinder Bueno szelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kinder Bueno szelet

Hozzávalók 8 személyre

Tészta

  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1/ 2 csomag sütőpor
  • 15 dkg vágott dió
  • 1/2 üveg mogyorókrém
  • háztartási keksz
Recept idők

Elkészítés:

A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy a tepsi hátulján (kb. 32x24 cm) sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krém elkészítése: a tojássárgát, a pudingport, a lisztet (a fél literből egy keveset elveszünk) a tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Összeállítás: a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3-4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük