Kinder Bueno szelet
Kinder Bueno szelet
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 6 db tojásfehérje
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/ 2 csomag sütőpor
- 15 dkg vágott dió
- 1/2 üveg mogyorókrém
- háztartási keksz
Elkészítés:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy a tepsi hátulján (kb. 32x24 cm) sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krém elkészítése: a tojássárgát, a pudingport, a lisztet (a fél literből egy keveset elveszünk) a tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Összeállítás: a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3-4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept