Diós-mézes krémes

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diós-mézes krémes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • Krémhez
  • fél l tej
  • 4 kanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kevés darált dió a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tészta alapanyagát jól összegyúrjuk. Fontos, hogy a mézet forrón tegyük a masszába! Majd a tésztából 4 cipót gyúrunk. Egyenként megsütjük, hogy rózsaszín legyen a tészta. Vigyázzunk, mert hamar megég!
Ha kihűlt a tészta, elkészítjük a krémet. Először a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk folyamatosa keverés mellett. Majd kihűlésig keverjük. A vajat és a porcukrot habosra verjük, majd a forralt péppel összekeverjük. A lapokat megtöltjük, és a süti tetejét dióval megszórjuk.

Ezt is szeretjük