Diós-mézes krémes
Diós-mézes krémes
Hozzávalók 8 személyre
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 4 evőkanál tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott méz
- Krémhez
- fél l tej
- 4 kanál liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kevés darált dió a tetejére
Elkészítés:
A tészta alapanyagát jól összegyúrjuk. Fontos, hogy a mézet forrón tegyük a masszába! Majd a tésztából 4 cipót gyúrunk. Egyenként megsütjük, hogy rózsaszín legyen a tészta. Vigyázzunk, mert hamar megég!
Ha kihűlt a tészta, elkészítjük a krémet. Először a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk folyamatosa keverés mellett. Majd kihűlésig keverjük. A vajat és a porcukrot habosra verjük, majd a forralt péppel összekeverjük. A lapokat megtöltjük, és a süti tetejét dióval megszórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept