Sajtos ropogós
Sajtos ropogós
Hozzávalók 6 személyre
- 47 dkg sima liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 25 dkg margarin
- sajt/mák /szezámmag /lenmag
- só
Elkészítés:
Finom, nagyon egyszerű sós-sajtos ropogtatni való!
A margarint elmorzsoljuk a lisztekkel, majd a tojást, a sót és a tejet is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, 1,5 cm magas téglalapra formázzuk, ebből lehet különböző formákkal kiszúrni a tésztát.
Sütőpapíros tálcára tettem a kiszúrt tésztát, és hűtőben egy órát pihentettem.
A hűtési idő végén átügyeskedtem a tésztát a papír segítségével egy közel azonos tepsibe, megkentem tojássárgájával, majd megszórtam füstölt sajttal. /Lehet más szórást is alkalmazni/
Forró sütőbe toltam, és 25-30 percig sütöttem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept